menu

Mediteren is voor iedereen.

Vind jij mediteren suf? Kom dan eens ervaren wat mediteren werkelijk is.

Wat voor beeld heb jij bij mediteren? Hoort dat bij zweverige types of bij mensen die toch niets anders te doen hebben. Of bij monniken die hoog op een berg niets zitten te doen? Uiteraard hoort dit beeld ook bij mediteren. Dat ga ik dan niet ontkennen. Maar de meeste mensen die een stukje rust in meditatie hebben gevonden zijn zoals jij en ik. Gewone mensen dus. Ongeveer 10% van de Nederlandse bevolking mediteert regelmatig. Ze gaan er 2 keer per maand bewust voor zitten. Meditatie is een onderdeel van de mindfulness training. Maar ook als je geen mindfulness training hebt gevolgd kan meditatie een aangename routine in jouw leven gaan worden. Net zoals bv: douchen, een goed boek lezen of sporten.

DE MEESTE MENSEN DIE MEDITEREN WILLEN GRAAG EEN STUK RUST ERVAREN. Meditatie helpt je niet om tot rust te komen. Dat is een misverstand. Je mediteert om de rust te ontdekken die altijd al aanwezig is in jezelf. Rust is er altijd, alleen hebben we dat nog niet ontdekt. Informeer ook eens naar mindfulness of een stukje begeleiding op basis van boeddhistische psychologie.

De meeste mensen die mediteren willen graag rust ervaren. Meditatie helpt je niet om tot rust te komen. Dat is een misverstand. Je mediteert om de rust te ontdekken die altijd al aanwezig is in jezelf. Rust is er altijd, alleen hebben we dat nog niet ontdekt.
Tijdens de training komen er verschillende onderwerpen aan de orde. Je kunt hierbij denken aan; waarom overkomt mij zo vaak hetzelfde, hoe kan het toch dat ik steeds maar dezelfde gedachtes heb die mij belemmeren. Het is een relaxte training, met korte opdrachten, een stukje humor, en vooral ook een stukje inzicht. Dat is de kracht van meditatie! De meditatie training is een andere training dan de mindfulness training.

Er zullen meditaties aan de orde komen van Thich Nhat Hahn(1926). Hij is monnik, zenleraar en schrijver. Hij woonde ruim 20 jaar in ballingschap in Frankrijk, waar hij het meditatiecentrum 'Plumvillage' oprichtte. Momenteel woont hij weer in zijn geliefde Vietnam, waar hij zijn laatste levensfase doorbrengt.
De training bestaat uit 7 lessen van 1 ½ uur, op woensdagavond en
1 les van 2 uur op zaterdagochtend:           
Data’s: 25 september, 2, 9 ,16 en 30 oktober.
             13 en 27 november. En zaterdagochtend 7 december.
Er zijn nog 3 plaatsen beschikbaar.
Omdat het om een pilot gaat is de prijs aangepast. Wel vraag ik je om af en toe een evaluatie formulier in te vullen. Zo weet ik wat ik eventueel bij een volgende training kan gaan aanpassen of veranderen. Dezelfde training wordt ook op woensdagochtend overdag gegeven. Daar gelden dezelfde data's voor. behalve de laatste keer, deze is op 4 december. Er zijn nog 5 plaatsen beschikbaar.
In verband met de beschikbare ruimte is, in beide groepen, slechts plaats voor maximaal 5 deelnemers per training. Voorafgaand aan deze training neem ik telefonisch contact met je op voor een korte intake.
De kosten zijn €89,-  Dit is inclusief een korte telefonische intake, 8 meditatie bijeenkomsten, studie materiaal (dit krijg je elke keer per mail opgestuurd). Dit bestaat uit een stukje theorie en verschillende meditaties. Regelmatig stuur ik je een link naar filmpjes die je kunt bekijken en beluisteren met meditaties. Dit alles om lekker in de flow te blijven. Zo ga je op een ontspannen manier ervaren wat meditatie voor jou gaat betekenen. Deze training is ook voor mensen die geen of weinig meditatie ervaring hebben.  “Pas op, mediteren kan verslavend zijn” !  

OP 28 augustus is de eerstvolgende meditatie avond De kosten zijn €7,-- Tijd van 19:00u tot 20:30u in mijn praktijkruimte in Wormer. Opgave vooraf is gewenst i.v.m. het aantal beschikbare plaatsen.
Contact opnemen?
Voor al uw vragen of om een afspraak te maken kunt u bellen met +316 33 97 45 45
Via ons contact formulier kunt u ons ook eenvoudig een email sturen
Wij zijn ook op afspraak via Skypebereikbaar.