menu

Mindfulness. Ook online mogelijk.

Stel je eens voor, dat je meer stabiliteit gaat ervaren. Stel je eens voor dat je meer inzicht krijgt in jouw situatie.Mindfulness in de Zaanstreek leert je bewust te zijn en dat maakt het verschil! De training is ook via skype te volgen.

Mindfulness komt oorspronkelijk uit het Boeddhisme. In het "westen" is er sinds een jaar of 20 steeds meer belangstelling voor. Mindfulness in de Zaanstreek geeft 8 weekse trainingen met als uitgangspunt de Boeddhistische psychologie en filosofie, als één van de weinige in Nederland. Boeddhistische psychologie geeft zeker een meerwaarde aan de standaard 8 weekse trainingen. En na 8 weken een terugkom ochtend/middag of avond. Je krijgt meer inzicht in hoe het komt dat je steeds in dezelfde patronen blijft "hangen". Het vele piekeren en malen gaat een andere betekenis krijgen en je leert hoe je daar anders mee om kunt gaan. Inzicht is de weg naar vernieuwing.Je gaat mindfulness leren beoefenen en toepassen in jouw leven. En natuurlijk ervaar je stress, onrust en pijn. Dat zijn dingen die bij het leven horen. Als je Mindfulness beoefent leer je hier anders naar kijken, waardoor het geen belemmering meer is. Hoe fijn is dit?

De Mindfulness training is gebaseerd op de Boeddhistische psychologie en het werk van Jon Kabat-Zinn. Hij ontwikkelde een techniek om stress en stressgerelateerde aandoeningen te behandelen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze methode  werkt bij veel uiteenlopende klachten.  Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan chronische pijnklachten, depressie of een burn-out. Ook als je geen klachten hebt is deze training een prima ondersteuning in je dagelijkse bezigheden.

Mindfulness leert je technieken om je hoofd er helemaal bij te houden. En om niet meteen je oordeel klaar te hebben. Maar de dingen te zien voor wat ze zijn, te accepteren voor wat ze zijn. Wat vervelend is kun je niet altijd veranderen, maar je kunt er wel anders mee leren om gaan. Het is voor de meeste mensen bevrijdend! Het leven van alledag kan weerbarstig zijn en het zal heus niet altijd even gemakkelijk zijn om Mindful te wezen. Door regelmatig aandacht te geven aan emoties en gevoelens ontwikkel je jezelf. Dit geeft je ruimte en vrijheid om je leven te leven op jouw manier. Het mooie van Mindfulness is dat het gericht is op het dagelijks leven. Elke dag, ieder moment van je leven kun je die kwaliteit toevoegen met behulp van aandacht geven aan het moment. Ongeacht wat je doet, wat je huidige levenssituatie of levensverhaal ook is. Met Mindfulness leer je de wereld om je heen te nemen zoals het is; in alle rijkheid, schoonheid, maar ook pijnlijkheid.

De groepstrainingen worden gegeven bij een yoga studio in de Zaanstreek.
Kosten:  groepstraining €349,-
Individueel €559,-
2 personen  €329,- p.p.s.
Vip training €875,-

Uiteraard kom ik ook op locatie om trainingen of workshops te geven.

Je kunt ook kiezen voor een kortdurend individueel coaching traject op basis van mindfulness. Zie link Coaching in het hoofdmen 

Contact opnemen?
Voor al uw vragen of om een afspraak te maken kunt u bellen met +316 33 97 45 45
Via ons contact formulier kunt u ons ook eenvoudig een email sturen
Wij zijn ook op afspraak via Skypebereikbaar.