menu

Mindfulness is hip.

8 Mrt 2019

Mindfulness is tegenwoordig hip. Als je geen mindfulness training hebt gedaan tel je bijna niet meer mee. Even een cursusje of training mindfulness en je weet precies hoe het moet om geen stress meer te ervaren, niet meer te piekeren en moeiteloos kunt omgaan met alle problemen die je tegenkomt.


Mmmm………….is dat eigenlijk wel zo? Mindfulness is veel meer dan dat. Veel mensen ervaren een verbetering in hun kwaliteit van leven maar vallen uiteindelijk weer terug in oude patronen.  Ze gunnen zich geen “tijd” meer om te mediteren, ze “vergeten” hoe het is om aandacht te geven aan waar je mee bezig bent. Uiteindelijk worden er allerlei excuses verzonnen waarom mindfulness geen plekje meer heeft in hun leven. Terwijl ze tijdens en ook nog enige tijd na de training uiterst gemotiveerd waren om door te gaan op deze ontspannen nieuwe weg.

Mindfulness is een Lifestyle. Als deze levensstijl je bevalt dan kies je bewust om hier mee door te gaan. En natuurlijk kom je valkuilen tegen en beren op je weg maar je kunt hier beter mee omgaan. Je neemt je gedachten niet meer zo serieus en met problemen ga je anders om. Net zoals je hebt leren lopen door heel veel te oefenen, 10.000x te vallen en ook 10.000x weer op te staan, zo werkt het ook met mindfulness. En uiteindelijk merk je dat je in de Flow komt. Maar dit kost tijd. En tijd hebben we vaak niet, denken we.. In je vertrouwde comfortzone blijven voelt wel zo bekent en veilig. En dat mag, daar is niets mis mee.

Als biodynamisch massagetherapeut en mindfulness trainer/coach blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen op mijn vakgebied. Op dit moment volg ik een 3 jarige opleiding Boeddhistische Psychologie. Mindfulness komt oorspronkelijk uit het Boeddhisme. Deze opleiding geeft een hele mooie meerwaarde aan de trainingen, cursussen en de individuele begeleiding die ik geef.  Inzicht is daar een onderdeel van. Pas als er inzicht is, is het mogelijk om verandering aan te brengen in je leven. Daarbij kan ik jou ondersteunen op een ontspannen, respectvolle en vaak ook humoristische wijze. En nee; ik heb niet de wijsheid in pacht, ik ben geen mindful wondermens, of een goeroe, maar gewoon een mens, net zoals jij. Lees ook mijn blog over luisteren, dan weet je meteen hoe "mindful" ik soms ben.

Wees welkom bij Mindfulness in de Zaanstreek.  Jouw weg naar een mindful leven.

Individueel

Liever niet in een groep? Volg dan het 8 weekse programma individueel, geheel aangepast op jouw wensen.

Alleen op aanvraag

Lees verder

Trainingen

De training is gebaseerd op het werk van Jon Kabat Zinn. Het mooie van Mindfulness is, dat het gericht is op het dagelijkse leven. Het is ieder moment toepasbaar.

Eerstvolgende start op: Lees verder

Cursussen

Deze 4 weekse cursus leert jouw de basis beginselen van Mindfulness. Laat je verrassen door het effect van deze cursus. En ervaar de ontspanning.

Eerstvolgende start op: Lees verder

Workshops

De workshops zijn bedoeld als kennismaking. Aan de hand van meditatie en verschillende oefeningen maak je op een leuke manier kennis met Mindfulness.

Eerstvolgende start op: 7 Mrt 2020 10:00 Lees verder