menu

Mindful omgaan met groene smoothies

16 Jul 2016

Je doet tegenwoordig niet meer mee, als je geen groene Smoothies drinkt.
Aangezien ik heel graag mee wil doen, en ook nog heel lang erg gezond wil blijven ben ik mij gaan verdiepen in het drinken van Groene Smoothies.

Alvorens daadwerkelijk over te gaan tot het maken van deze groene wonder drank, kocht ik een prachtig boek van Marjolein. Het voorwoord gaf al aan dat zij een expert is op het gebied van groene Smoothies. Dat wilde ik, een expert, niet zo maar de eerste de beste.

Braaf las ik het boek door, bestudeerde de prachtige foto’s en ging mij helemaal verdiepen in; waarom het nodig was om GS te drinken. Eigenlijk zijn er alleen maar voordelen. Ze zijn vreselijk gezond en een traktatie op zich. Dat is toch geweldig.
Na een groot innerlijk conflict heb ik uiteindelijk een Nutri Bullet aangeschaft. Onmisbaar bij het maken van GS. Eigenlijk wilde ik deze al heel lang hebben, maar de prijs hield mij tegen. Nu had ik een geweldig goed excuus om deze toch maar te bestellen.
Inmiddels was ik er helemaal klaar voor. Het boek was gelezen, de Nutri Bullet stond te wachten en al het groente, fruit en wat je nog meer nodig hebt was gekocht. Vol goede moed en enthousiasme ging ik aan de gang.
Het blenderen was toch wel een vak apart. Mogelijk deed ik iets fout, maar de eerste Smoothie leek op groene drap. Het was lobbig en zompig en zag er bovendien niet uit!  Het rook ook al zo eigenaardig. En laten we het maar niet over de smaak hebben. Dit moest wennen, wist het boek te vertellen. Nu, zucht, na 1 maand, ben ik er nog niet aangewend. En eigenlijk vind ik het ontzettend, goor, vies en smerig. Maar……………….GS zijn geweldig goed voor je gezondheid.  Ik heb ze Mindful gedronken, ben accepterend aanwezig bij wat ik proef, wat het met mij doet en ook wat het niet met mij doet.

Braaf drink ik 2x per dag, deze groene smeurie. Leuk ingeschonken in een pindakaas pot. Want ook dat is hot. Als finishing touch stop ik er nog een gekleurd rietje in met een aardbei erop. Dat staat zo verzorgd. Het geheel doet het waanzinnig leuk op het dienblaadje wat ik speciaal voor deze gelegenheid heb aangeschaft. En ik gril, ik gril bij elke slok. Kortom een Mindful ervaring rijker, €150,- en een illusie armer. Proost!

Lees ook mijn blog over De toiletrol. Waarschijnlijk erg herkenbaar.

Individueel

Liever niet in een groep? Volg dan het 8 weekse programma individueel, geheel aangepast op jouw wensen.

Alleen op aanvraag

Lees verder

Trainingen

De training is gebaseerd op het werk van Jon Kabat Zinn. Het mooie van Mindfulness is, dat het gericht is op het dagelijkse leven. Het is ieder moment toepasbaar.

Eerstvolgende start op: Lees verder

Cursussen

Deze 4 weekse cursus leert jouw de basis beginselen van Mindfulness. Laat je verrassen door het effect van deze cursus. En ervaar de ontspanning.

Eerstvolgende start op: Lees verder

Workshops

De workshops zijn bedoeld als kennismaking. Aan de hand van meditatie en verschillende oefeningen maak je op een leuke manier kennis met Mindfulness.

Eerstvolgende start op: 7 Mrt 2020 10:00 Lees verder