menu

DE ROL TOILETPAPIER

25 Dec 2018

Hoe komt het toch dat vrouwen, als er nog genoeg papier op de toiletrol zit, toch de nieuwe gebruiken die op een plankje staat te wachten totdat de “oude” rol op is? Is dit gemakzucht of een vrouwen dingetje?

Ik vraag het mij al jaren af, en ben er niet uit? Hoe komt het toch dat vrouwen, als er nog genoeg papier op de toiletrol zit, toch de nieuwe gebruiken die op een plankje staat te wachten totdat de “oude” rol op is?
Wordt er gedacht; “ik gebruik alvast de nieuwe rol, want stel je voor dat er op de oude rol, te kort papier zit”. Hoezo te kort papier? Er staat toch een nieuwe rol, mocht je toch onverwacht meer toiletpapier nodig hebben dan je ingeschat had.
Of; “ ik gebruik de nieuwe rol alvast, dan heeft degene die na mij komt nog genoeg papier op de oude rol”. Dat is natuurlijk best wel mogelijk en heel aardig bedacht. Maar het is en blijft een vreemd fenomeen. Heel gemeen heb ik in de toilet bij mijn praktijkruimte een keer geen nieuwe rol neer gezet. En wat blijkt; de oude rol werd gewoon gebruikt totdat deze helemaal op was. En niemand, maar dan ook niemand zei er iets van. Daarna ging er weer een volle rol op de houder en een reserve rol op het plankje. En ja hoor, wat schetst mijn verbazing; op de oude rol zat nog zeker genoeg papier voor minimaal 5 dames veegbeurten, en de nieuwe rol werd alweer gebruikt. Ik snap er werkelijk niets van. Wat is dit? Hoe werkt dit? En waarom doen vrouwen dit? Volgens mijn bescheiden conclusie is dit een typisch vrouwending, mannen hebben maar één velletje nodig, of vegen helemaal niet.

Laatst ging ik naar het toilet in een restaurant. De toiletrol die er hing was bijna op, maar er zat nog genoeg papier op. Razend snel, het was in een milliseconde, pakte ik ruim voldoende papier van de reserve rol op het plankje. Eh???? Wat is dit, waarom doe ik dit?  Maar ik deed dit wel heel mindful en was dus erg goed bezig.


Individueel

Liever niet in een groep? Volg dan het 8 weekse programma individueel, geheel aangepast op jouw wensen.

Alleen op aanvraag

Lees verder

Trainingen

De training is gebaseerd op het werk van Jon Kabat Zinn. Het mooie van Mindfulness is, dat het gericht is op het dagelijkse leven. Het is ieder moment toepasbaar.

Eerstvolgende start op: Lees verder

Cursussen

Deze 4 weekse cursus leert jouw de basis beginselen van Mindfulness. Laat je verrassen door het effect van deze cursus. En ervaar de ontspanning.

Eerstvolgende start op: Lees verder

Workshops

De workshops zijn bedoeld als kennismaking. Aan de hand van meditatie en verschillende oefeningen maak je op een leuke manier kennis met Mindfulness.

Eerstvolgende start op: 7 Mrt 2020 10:00 Lees verder