menu

De bloggende Boeddha

15 Mrt 2019

Bloggen is tegenwoordig hot. Maar een bloggende Boeddha? Kan dat wel?

Je komt ze overal tegen. Bloggers, vloggers noem maar op. Maar een bloggende Boeddha ben ik nog niet eerder tegen gekomen. En daarom besloot ik om er simpelweg zelf één te worden.
Hi, ik ben Mirjam Everhard en heb een praktijk in Mindfulness. Mindfulness in de Zaanstreek heet mijn praktijk voluit. Ik ben een mensen mens en vind het geweldig om allerlei mensen te ontmoeten in mijn praktijk en ook daarbuiten. Maar soms is het tijd voor vernieuwing, verandering of aanvulling. En die tijd is nu gekomen. Mindfulness in de Zaanstreek bestaat al een jaar of 6. Decennia geleden ben ik ooit begonnen als massagetherapeut  Getrouwd en moeder van 2 volwassen zoons en een eigen praktijk aan huis. Ik ben een gelukkig mens. Of eigenlijk een gelukkige Boeddha. Maar hoe word je eigenlijk een Boeddha. Mijn antwoord is simpel; "iedereen is een Boeddha". Net zoals iedereen "God" is of "Allah". Het maakt niet uit hoe je het noemt. Maar in mijn geval ben ik dus een bloggende Boeddha.

Momenteel zit ik in het 2e jaar van de opleiding boeddhistische psychologie. Een bijzonder interessante opleiding. En met interessant bedoel ik ook; een moeilijke opleiding maar ook weer makkelijk, een vervelende opleiding maar ook wel heel leuk, een opleiding waar ik al 10x mee wilde stoppen maar ook een opleiding waar mijn hart ligt. Dat klinkt heel tegenstrijdig. En dat is het ook. Dat maakt het ook zo bijzonder. In iedereen zit een Boeddha en de Boeddha zit in iedereen. Hoe vaag kan het zijn!  Daarom heb ik dan ook besloten om daarover te gaan bloggen. Een blog over mensen zoals jij en ik, met humor, met respect, moet boosheid en ook met vreugde en verdriet. Om te gaan bloggen heb je net zoals in het leven, lef en vertrouwen nodig. Beide "bezit" ik met mate dus, gaat het een uitdaging worden. Maar wel een leuke uitdaging want ik vind het heerlijk om te schrijven. Zomaar, over van alles en nog wat. Over het leven en de kansen die het leven biedt. Kortom; de bloggende Boeddha is ontwaakt uit haar/zijn winterslaap. En dat werd wel eens tijd. Neem gerust een kijkje op m'n nieuwe website van  De Bloggende Boeddha

Individueel

Liever niet in een groep? Volg dan het 8 weekse programma individueel, geheel aangepast op jouw wensen.

Alleen op aanvraag

Lees verder

Trainingen

De training is gebaseerd op het werk van Jon Kabat Zinn. Het mooie van Mindfulness is, dat het gericht is op het dagelijkse leven. Het is ieder moment toepasbaar.

Eerstvolgende start op: Lees verder

Cursussen

Deze 4 weekse cursus leert jouw de basis beginselen van Mindfulness. Laat je verrassen door het effect van deze cursus. En ervaar de ontspanning.

Eerstvolgende start op: Lees verder

Workshops

De workshops zijn bedoeld als kennismaking. Aan de hand van meditatie en verschillende oefeningen maak je op een leuke manier kennis met Mindfulness.

Eerstvolgende start op: 7 Mrt 2020 10:00 Lees verder