menu

Mindfulness

Stel je eens voor, dat je geen stress meer ervaart. Stel je eens voor dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Stel je eens een rustig hoofd voor. En stel je dan eens voor hoe jouw leven er uit zou zien met mindfulness i.p.v. zonder.

Mindfulness komt oorspronkelijk uit het Boeddhisme. In het "westen" is er sinds een jaar of 20 steeds meer belangstelling voor. Mindfulness in de Zaanstreek geeft 8 weekse trainingen met als uitgangspunt de Boeddhistische psychologie en filosofie, als één van de weinige in Nederland. Boeddhistische psychologie geeft zeker een meerwaarde aan de standaard 8 weekse trainingen. En na 8 weken een terugkom ochtend/middag of avond. Je krijgt meer inzicht in hoe het komt dat je steeds in dezelfde patronen blijft "hangen". Het vele piekeren en malen gaat een andere betekenis krijgen en je leert hoe je daar anders mee om kunt gaan. Inzicht is de weg naar vernieuwing.Je gaat mindfulness leren beoefenen en toepassen in jouw leven.
De Mindfulness training is gebaseerd op de Boeddhistische psychologie en het werk van Jon Kabat-Zinn. Hij ontwikkelde een techniek om stress en stressgerelateerde aandoeningen te behandelen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze methode zeer goed werkt bij veel uiteenlopende klachten.  Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan chronische pijnklachten, depressie of een burn-out. Ook als je geen klachten hebt is deze training een prima ondersteuning in je dagelijkse bezigheden.

Mindfulness leert je technieken om je hoofd er helemaal bij te houden. En om niet meteen je oordeel klaar te hebben. Maar de dingen te zien voor wat ze zijn, te accepteren voor wat ze zijn. Wat vervelend is kun je niet altijd veranderen, maar je kunt er wel anders naar kijken. Het is voor de meeste mensen bevrijdend! Het leven van alledag kan weerbarstig zijn en het zal heus niet altijd even gemakkelijk zijn om Mindful te wezen. Door regelmatig aandacht te geven aan emoties en gevoelens ontwikkel je jezelf. Dit geeft je ruimte en vrijheid om je leven te leven op jouw manier. Het mooie van Mindfulness is dat het gericht is op het dagelijks leven. Elke dag, ieder moment van je leven kun je die kwaliteit toevoegen met behulp van aandacht geven aan het moment. Ongeacht wat je doet, wat je huidige levenssituatie of levensverhaal ook is. Met Mindfulness leer je de wereld om je heen te nemen zoals het is; in alle rijkheid, schoonheid, maar ook pijnlijkheid.
De 8 weekse mindfulness zomertraining start op maandagavond 17 juni. Het minimum aantal deelnemers is 6.

De groepstrainingen worden gegeven bij: Yoga bij Danielle, Veerdijk 40 (pakhuis Saigon)  in Wormer. Er is gratis, ruim voldoende parkeer gelegenheid aan de achterkant van het gebouw.
Wil je eens ervaren of Mindful yoga iets voor jou kan betekenen? Daniëlle Alofs van yoga bij Daniëlle geeft op vrijdagochtend een Mindful yogales.  Daniëlle is een ervaren yogadocent, haar manier van lesgeven is kundig, rustig en respectvol.  www.yogabijdanielle.nl

Karma Kickstart e-cursus  
Contact opnemen?
Voor al uw vragen of om een afspraak te maken kunt u bellen met +316 33 97 45 45
Via ons contact formulier kunt u ons ook eenvoudig een email sturen
Wij zijn ook op afspraak via Skypebereikbaar.