menu

Mindfulness

Mindfulness komt oorspronkelijk uit het Boeddhisme. In het "westen" is er sinds een jaar of 20 steeds meer belangstelling voor. Mindfulness in de Zaanstreek geeft 8 weekse trainingen met als uitgangspunt de Boeddhistische psychologie en filosofie. Als één van de weinige in Nederland. Boeddhistische psychologie geeft zeker een meerwaarde aan de standaard 8 weekse trainingen.

De Mindfulness training is gebaseerd op de Boeddhistische psychologie en het werk van Jon Kabat-Zinn. Hij ontwikkelde een techniek om stress en stressgerelateerde aandoeningen te behandelen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze methode zeer goed werkt bij veel uiteenlopende klachten.  Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan chronische pijnklachten, depressie of een burn-out. Ook als je geen klachten hebt is deze training een prima ondersteuning in je dagelijkse bezigheden.

Mindfulness leert je technieken om je hoofd er helemaal bij te houden. En om niet meteen je oordeel klaar te hebben. Maar de dingen te zien voor wat ze zijn, te accepteren voor wat ze zijn. Wat vervelend is kun je niet altijd veranderen, maar je kunt er wel anders naar kijken. Het is voor de meeste mensen bevrijdend! Het leven van alledag kan weerbarstig zijn en het zal heus niet altijd even gemakkelijk zijn om Mindful te wezen. Door regelmatig aandacht te geven aan emoties en gevoelens ontwikkel je jezelf. Dit geeft je ruimte en vrijheid om je leven te leven op jouw manier. Het mooie van Mindfulness is dat het gericht is op het dagelijks leven. Elke dag, ieder moment van je leven kun je die kwaliteit toevoegen met behulp van aandacht geven aan het moment. Ongeacht wat je doet, wat je huidige levenssituatie of levensverhaal ook is. Met Mindfulness leer je de wereld om je heen te nemen zoals het is; in alle rijkheid, schoonheid, maar ook pijnlijkheid.

De kosten voor een 8 weekse groepstraining zijn €325,- p.p.s.
Een training voor 2 personen is €429,- p.p.s.
Een individuele training kost €499,-

Binnenkort volgt er meer informatie over de Mindfulness zomertraining.

Door Mindfulness in de Zaanstreek wordt heel bewust gekozen voor het werken met kleine groepen, zodat er voor iedereen ruim voldoende aandacht is.  En aandacht is precies waar het bij Mindfulness om gaat. De Ikea reclames die momenteel op de tv te zien zijn, verwoorden het heel mooi: Aandacht maakt alles mooier! Vind je het prettiger om de training individueel te volgen is dat ook mogelijk. Afstand hoeft geen bezwaar te zijn. Je kunt deze training eenvoudig via Skype volgen.

Vanaf december 2017 is het mogelijk om de training helemaal op "je eigen houtje" te volgen.
Je krijgt het studieboek + de audiobestanden, per mail opgestuurd.
Tijdens deze 8 weken maken we 2 telefonische afspraken voor een stukje coaching en het stellen van vragen. Deze gesprekken duren ongeveer 20 minuten. Kosten €99,-

Steeds meer bedrijven betalen een gedeelte en soms zelfs geheel, de kosten van een training.
Informeer eens naar de mogelijkheden.
De 8 weekse training wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Er zijn steeds meer bedrijven die de training betalen voor hun werknemers. Informeer eens naar de mogelijkheden.

Contact opnemen?
Voor al uw vragen of om een afspraak te maken kunt u bellen met +316 33 97 45 45
Via ons contact formulier kunt u ons ook eenvoudig een email sturen
Wij zijn ook op afspraak via Skypebereikbaar.